Requiem Press

Jakob Buchanan

Requiem Press

For English press go to website http://buchananrequiem.com/

—————————————-Dansk———————

Stort samarbejde mellem Jakob Buchanan, Aarhus Jazz Orchestra, Aarhus Domkirkes kor og fantastiske jazz-solister

 

Buchanan Requiem

– en dødsmesse anno 2015

Den danske komponist og trompetist, Jakob Buchanan, har skrevet et moderne rekviem for kor og orkester, som både involverer Aarhus Domkirkes Kantori (16 m/k stort kor), Aarhus Jazz Orchestra.

Solister

Jakob Buchanan trompet og flygelhorn

Indra Rios-Moore vokal

Jakob Bro guitar

Jonas Westergaard bas

Marilyn Mazur trommer og perkussion

Dirigent

Carsten Seyer-Hansen

 

Buchanan Requiem blev uropført i november 2012 og spilles nu endelig igen ved tre koncerter:

  1. november 2015 kl. 19:30 i Aarhus Domkirke
  2. november 2015 kl. 16 i Garnisonskirken i København
  3. november 2015 kl. 16.30 i Viborg Domkirke

 

Værket kommer nu på Buchanan Records som cd og dobbelt-lp

Jakob Buchanans Rekviem havde premiere i november 2012 i en sprængfyldt Aarhus Domkirke. Dengang var det med Marilyn Mazur på perkussion og dette hold har siden været i studiet og indspillet værket. Nu ligger cd og lp-boks endelig klar, og Jakob Buchanan indbyder i den anledning til album-release:

fredag 2. oktober 2015 kl. 16.30-18.00 i Aarhus Domkirke

 

 

 

 

 

Presse tekst:

Den danske komponist og trompetist, Jakob Buchanan, har skrevet en hyldest til vores døde – og til livet. Et moderne rekviem for kor og orkester, som både involverer Aarhus Domkirkes Kantori, Aarhus Jazz Orchestra og tre fantastiske solister: Indra, Marilyn Mazur og Jakob Bro.

Værket er skrevet specifikt til de involverede sangere og musikere, som Jakob Buchanan alle har et indgående kendskab til. Han er fast trompetist i Aarhus Jazz Orchestra, har tidligere indspillet cd med Aarhus Domkirkes Kantori og har gennem flere år indspillet og turneret med både Marilyn Mazur og Jakob Bro og har produceret Indras debut-cd (2010).

Jakob Buchanan blev som den første rytmiske studerende optaget i Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse. Har siden 2001-04 og igen fra 2009 været fast medlem af Klüvers Bigband/Aarhus Jazzorchestra.

 

”Det er fantastisk at afsøge nye territorier – med folk jeg kender godt rent musikalsk. Jeg havde dem alle i bevidstheden mens jeg skrev musikken, og det her har været det sjoveste og samtidig det mest tidskrævende projekt jeg nogensinde har arbejdet med.”

Et rekviem er en sjælemesse for de døde i den romersk-katolske tradition. Utallige har gennem historien sat musik til de ni satsers latinske tekst, som åbner med ordene: Rekviem aeternam dona eis, Domine, et lux perpetua luceat eis (Herre, giv dem den evige hvile, og lad det evige lys skinne på dem).

Buchanan har i sit arbejde med rekviemet haft nedbrydning af musikalske grænser, som et gennemgående tema. Den klassiske kor æstetik blandes med Jazzens “orkesterklangverden”.

De gamle latinske tekster (sunget af Domkirkens kor) blandes med tekster på engelsk skrevet med udgangspunkt i buddhistiske talemåder og ordsprog sunget af jazz sangerinden Indra Rios Moore), som også synger 4 satsen Sanctus på Spansk, da hun jo er født og opvokset I N.Y. med både engelsk og spansk talende forældre.

Musikken blev indspillet live i Musikhuset Århus Symfoniske sal over 2 dage. At indspille kor og bigband inkl. solister i samme rum var en krævende proces på mange måder og særligt dynamikken, altså det volumenmæssige styrkeforhold mellem kor og orkester. Til gengæld gav det i koret, orkesteret og hos solisterne en følelse af nærhed og intensitet som syntes at være tilstede gennem hele værket.

 

Læs mere om værket på http://buchananrequiem.com

 

 

Med venlig hilsen LongLife Records