Composing for the opening ceremony of Aarhus Capital of culture 2017

Jakob Buchanan

Composing for the opening ceremony of Aarhus Capital of culture 2017

Lyden af Rosenhøj i 2017

Publiceret 01. december 2016 kl. 15:00

Aarhus: Når det formentlig spektakulære optog af lys under åbningsceremonien ved Aarhus 2017 krydser byen, vil der på to særlige steder være mulighed for at nyde ny musik af komponisten Jakob Buchanan.

Den prisbelønnede komponist og trompetist, for nylig tildelt to ud af otte priser ved Danish Music Awards Jazz, har således skrevet musik til dels “Stemmernes Passage”, som han kalder det; og dels til et sted på Aarhus Havn, hvor optoget slutter.

– Idet sangen “Drømte Mig En Drøm I Nat” er gennemgående i optoget, har min opgave været at forsøge at kombinere temaet “drømme” med min musik.

– Samtidig har jeg forsøgt at flette et element af 2017 og fremtiden derefter ind. Blandt andet set ud fra mit eget liv, fortæller Jakob Buchanan, som er vokset op i Rosenhøj.

Sæt kryds i kalenderen 2017!

Nordisk og arabisk

Netop Rosenhøj spiller en væsentlig rolle i Jakob Buchanans projekt “Rosenhøj – hvad drømmer vi om?”

Et projekt, der blev født, da han som voksen vendte tilbage til kvarteret for at bo i en periode.

– Det var ret interessant at komme tilbage til mit barndomsland, der i dag er fyldt med sprog, jeg ikke forstår; sprog fra alverdens lande.

– Det slog mig, at det kunne være spændende at tage sprogene med på denne drømmerejse ned gennem Aarhus, fortæller Jakob Buchanan.

Ergo har han optaget lyden af en lang række unge mennesker fra Rosenhøj, som på både dansk og deres forældres sprog siger sætningen: “Jeg drømte mig en drøm i nat.”

– Alt dét er krydderier til den musik, som bliver spillet ved åbningsceremonien i januar, siger Jakob Buchanan.

Den samlede udgave af “Rosenhøj – hvad drømmer vi om?” opføres senere i Aarhus i 2017.

Ideen til det ambitiøse initiativ, der udover musik rummer filmiske elementer, blev for nylig tildelt 100.000 kroner af foreningen DJBFA – den største brancheorganisation af rettighedsindehavere indenfor musikken.

Læs et portræt af Jakob Buchanan:

http://stiften.dk/Dagens-portraet/At-skabe-nye-verdener-sammen/artikel/362015